!!!! Free Shipping All-Over-India !!!!
!!! Use Coupon Code ( Welcome ) and get 199/-Rs instant Discount !!!
Please or Register to create posts and topics.

Onlayn Oyunlarda Tapdığım Tarazlıq

Səhər işə gedəndə telefonumda oyun xəbərlərinə baxmaq mənim üçün adi hala çevrilib. Nə vaxtsa idman mərc oyunlarına marağım olub, amma son bir ildə onlayn kazino dünyası məni daha çox cəlb etməyə başladı. Bəlkə buna səbəb gündəlik iş ritmimdən yorulmağım, bəlkə də sadəcə yenilik axtarışım idi. Hər halda, bu yazıda nə yaşadığımı, necə düşündüyümü və nələr öyrəndiyimi danışmaq istəyirəm.

Bir dostum mənə bir neçə platformadan bəhs etdi və onlardan biri xüsusilə diqqətimi çəkdi. Qeydiyyat prosesi sadə idi, interfeys isə anlaşılan. İlk günlərdə yalnız slot oyunlarını sınayırdım. Kiçik məbləğlərlə başladım, çünki məqsədim qazanmaq deyil, sadəcə prosesi anlamaq idi. Bəzi günlər udurdum, bəzən uduzurdum. Amma maraqlı olan o idi ki, hər oyundan sonra özümə sual verirdim: mən burada nə axtarıram? Cavab həmişə eyni deyildi. Bəzən əyləncə, bəzən adrenalın, bəzən də sadəcə başımı boşaltmaq istəyi.

Bir axşam işdən sonra evə gəldim və telefonumu açdım. Həmin gün xüsusilə yorğun idim. Slotlardan birini seçdim, məbləği elə də böyük deyildi. Oyun irəlilədikcə balansım artmağa başladı. Birdən ekranda bonus raundu göründü. Bu, mənim üçün gözlənilməz idi, çünki belə şeylər nadir hallarda baş verirdi. Bonus raundunda qazancım bir neçə yüz manata yaxınlaşdı. O an hiss etdiyim sevinc pulun miqdarından çox, gözlənilməzliyin yaratdığı təəssürat idi. Düşündüm ki, bəlkə də bu oyunların cazibəsi məhz buradadır, nəticənin əvvəlcədən bilinməməsi.

Növbəti həftələrdə daha diqqətli olmağa başladım. Hansı oyunların mənə daha uyğun olduğunu, hansı bonusların real fayda verdiyini öyrənməyə çalışdım. Bir gün hesabıma kifizetəs bildirişi gəldi. mostbet kifizetés prosesi ilə bağlı əvvəlcə bir az narahat idim, çünki onlayn ödənişlərdə gecikmə halları barədə eşitmişdim. Amma yoxlayanda gördüm ki, hər şey qaydasındadır. Pul hesabıma daxil olmuşdu və heç bir problem yaranmamışdı. Bu, mənim platformaya olan etimadımı artırdı.

Təbii ki, hər şey rəngarəng deyildi. Bəzən ard-arda uduzduğum günlər olurdu. Həmin anlarda özümü saxlamağı öyrəndim. Çünki əsas məsələ itirilən pulu dərhal geri qaytarmağa çalışmaq deyil, sadəcə dayanmağı bacarmaqdır. Bir dəfə iki gün fasilə verdim və yalnız üçüncü gün yenidən oyuna qayıtdım. Bu fasilə mənə yaxşı təsir etdi. Daha soyuqqanlı qərar verməyə başladım.

Yay aylarında bir həftəlik məzuniyyətim var idi. Evdə qalmağı seçdim, çünki şəhərdən uzaqlaşmaq əvəzinə sadəcə istirahət etmək istəyirdim. Həmin həftə onlayn kazinoya daha çox vaxt ayırdım. Amma bu dəfə yanaşmam fərqli idi. Əvvəlcədən büdcə müəyyən etdim və ondan kənara çıxmamağa qərar verdim. Gün ərzində bir neçə saat oynayırdım, sonra isə kitab oxuyurdum və ya film izləyirdim. Bu tarazlıq mənə yaxşı gəldi.

Bir gün canlı diler oyunlarından birini sınadım. Əvvəllər belə oyunlara uzaq idim, çünki canlı yayımda oynamaq mənə qəribə gəlirdi. Amma sınayanda gördüm ki, bu, tamamilə fərqli bir təcrübədir. Real dilerlə ünsiyyət, oyunun gedişatını canlı izləmək, digər oyunçuların reaksiyalarını görmək... Bütün bunlar oyuna ayrı bir dad verirdi. Həmin gün böyük məbləğ qazanmadım, amma prosesin özü mənə zövq verdi.

Sonralar bonus şərtlərini daha diqqətlə oxumağa başladım. Çünki əvvəllər yalnız oyunun özünə fokuslanırdım və bəzi vacib detalları gözdən qaçırırdım. Məsələn, kəşbek təklifləri var idi ki, müəyyən müddət ərzində itirilən məbləğin bir hissəsini geri qaytarırdı. Bu, əslində kiçik bir təminat rolunu oynayırdı. Bir dəfə mostbet kifizetés bölməsinə daxil olub şərtləri araşdırdım və gördüm ki, müəyyən bonuslardan istifadə etmək üçün sadəcə müəyyən sayda oyun oynamaq kifayətdir. Bu cür detalları bilmək mənə daha planlı davranmağa kömək etdi.

Payız gələndə iş yüküm artdı və oyunlara ayırdığım vaxt azaldı. Amma bu, mənim üçün problem olmadı. Əksinə, hər oyuna daha çox diqqət yetirməyə başladım. Az vaxtda daha keyfiyyətli qərar vermək vərdişi yarandı. Bəzən həftə sonları yalnız bir-iki saat oynayırdım və bu kifayət edirdi.

Maraqlıdır ki, bu proses mənə puldan əlavə başqa şeylər də öyrətdi. Məsələn, səbirli olmağı. Hər şeyin dərhal olmayacağını qəbul etməyi. Udduğum günlərdə sevinməyi, uduzduğum günlərdə isə soyuqqanlı qalmağı. Ən əsası isə, şansın nə olduğunu və onunla necə davranmağı düşünməyə başladım. Şans gəlir və gedir, amma qərar vermə qabiliyyəti həmişə səninlə qalır.

Bir dəfə dostlarımla söhbət edərkən onlardan biri məndən soruşdu ki, bu oyunlar asılılıq yaratmır? Düzünü desəm, bu sual məni bir az düşündürdü. Amma sonra özümə cavab verdim: hər şey tarazlıqdan asılıdır. Əgər sən oyunu idarə edirsənsə, o səni idarə etmirsə, deməli hər şey qaydasındadır. Mənim üçün əsas meyar budur. Nə vaxt ki hiss edirəm ki, oyun artıq əyləncədən çıxır və məsuliyyətə çevrilir, o zaman dayanıram.

Bu günə qədər böyük uduşlar qazanmamışam. Amma kiçik və orta səviyyəli qazanclarım olub və bunlar mənə kifayət edir. Çünki mənim üçün əsas məqsəd qazanmaq deyil, prosesin özündən zövq almaqdır. Hər oyun bir növ kiçik bir hekayədir. Başlanğıcı var, gedişatı var və sonu var. Bəzən sonluq istədiyim kimi olmur, bəzən isə gözləmədiyim qədər yaxşı olur. Və bu gözlənilməzlik məni hər dəfə yenidən geri çəkir.

İndi geriyə baxanda görürəm ki, bu təcrübə mənim üçün yalnız oyun deyildi. Bu, özümü tanımaq, səbr etməyi öyrənmək və qərarlarımın nəticələrini qəbul etmək təcrübəsi idi. Bəli, bəzən pul itirirdim, bəzən qazanırdım. Amma hər halda hər oyundan sonra bir az da daha yetkin olurdum.

Sonda demək istəyirəm ki, onlayn kazino oyunları hər kəs üçün uyğun deyil. Amma əgər sən bunu düzgün yanaşma ilə edirsənsə, tarazlığı qoruyursansa və əsas məqsədini unutmursansa, bu, sadəcə bir əyləncə növü ola bilər. Mənim üçün belə oldu. Və bu günə qədər də belə qalır. Ən əsası isə, heç vaxt unutmaq lazım deyil ki, həyatda ən böyük uduş sağlam düşüncə və düzgün qərarlardır.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping