!!!! Free Shipping All-Over-India !!!!
!!! Use Coupon Code ( Welcome ) and get 199/-Rs instant Discount !!!
Please or Register to create posts and topics.

Bonus, który zaskoczył mnie w przerwie na kawę

Jestem Dorota, 41 lata, od piętnastu lat pracuję jako pielęgniarka na oddziale internistycznym. Widzę każdego dnia ludzki ból, strach, czasem ulgę, czasem rezygnację. Po powrocie do domu często nie mam siły nawet na własne dzieci, a co dopiero na jakieś emocje. Ten konkretny czwartek był jednak wyjątkowo ciężki – zmarł nasz długoletni pacjent, pan Henryk, który zawsze przynosił nam czekoladki na święta. Wróciłam do domu, zrobiłam herbatę, usiadłam w fotelu i stwierdziłam, że potrzebuję czegoś, co kompletnie wyłączy mi myślenie. Nie serialu, nie książki. Czegoś krótkiego, prostego i bez zobowiązań.

Sięgnęłam po telefon. Mój syn – ten starszy, który studiuje informatykę – zainstalował mi kiedyś kilka aplikacji, mówiąc: „Mamo, to bezpieczne, jak będziesz się nudzić”. Przez tygodnie nie zaglądałam. Ale tego wieczoru przewinęłam ekran i zobaczyłam ikonkę, której nie kojarzyłam. Kliknęłam. Okazało się, że to strona z grami. Nie wiedziałam nawet, kiedy ją zainstalowałam. W rejestracji pomógł mi automatycznie zapisany email. Wpisałam hasło, zalogowałam się i zobaczyłam komunikat: „Masz aktywny vavada bonus online – odbierz teraz”. Nie pamiętałam, żeby go aktywowałam. Ale kto by odmawiał?

Bonus okazał się pakietem darmowych środków – bez depozytu, bez skomplikowanych warunków. 50 złotych na start. Zero ryzyka, zero wpłat. Pomyślałam: nawet jak przegram, to przegram powietrze. A jeśli wygram – kupię coś głupiego tylko dla siebie.

Zaczęłam od prostego automatu z owocami. Kręciłam za dwa złote, potem za pięć. Po dwudziestu minutach miałam 70 złotych. Z bonusowego grosza zrobiło się coś realnego. Nie wiedziałam, co robić dalej. Przejrzałam inne gry i trafiłam na coś, co nazywało się „Koło fortuny” – wersja hazardowa. Zakręciłam. Wypadło 50 złotych. Zakręciłam drugi raz – 20. Trzeci – 150. W ciągu pięciu minut z 70 zrobiło się prawie 300 złotych. Siedziałam w fotelu, piłam herbatę i nie wierzyłam własnym oczom. To takie proste? Takie głupie?

Postanowiłam nie ryzykować więcej. Wypłaciłam 250 złotych, a 50 zostawiłam na koncie, żeby mieć na później. Zrobiłam przelew na kartę, która i tak służy mi tylko do zakupów w Biedronce. Zamknęłam telefon, dopiłam herbatę i poszłam spać. Żadnych emocji, żadnego dreszczu. Po prostu – zrobiłam swoje.

Rano obudziłam się i przez chwilę myślałam, że to sen. Sprawdziłam konto. Pieniądze były. 250 złotych. Uśmiechnęłam się, ale nie powiedziałam nikomu. W pracy byłam spokojniejsza. Nawet uśmiechnęłam się do rodziny pana Henryka, która przyszła po dokumenty. Oni płakali, ja im współczułam, ale w środku czułam, że mam jakiś swój mały, dobry sekret. Że ta noc, ten bonus, ta wygrana – to była tylko moja sprawa.

Za wygrane kupiłam sobie buty. Nie jakieś wyjątkowe, zwykłe, wygodne buty do chodzenia po szpitalnym korytarzu. Stare były już tak zużyte, że podeszwa odchodziła. W nowych chodziło mi się lżej. I za każdym razem, kiedy zakładałam je przed nocną zmianą, myślałam o tamtym czwartku i o tym, jak vavada bonus online wpadł w moje ręce zupełnie przypadkiem. Bez proszenia, bez wysiłku. Jak prezent od wszechświata.

Przez kolejne tygodnie wracałam do tej strony kilka razy. Zawsze na tej samej zasadzie – tylko bonusy, tylko darmowe środki, nigdy własnej kasy. Czasem udawało mi się wygrać kilkadziesiąt złotych, czasem nic. Raz wygrałam 400 złotych na automatach. Wypłaciłam, kupiłam synowi nową klawiaturę (stara mu się psuła). Nie powiedziałam, skąd mam kasę. Powiedziałam, że dostałam dodatek za nadgodziny. Nie lubię kłamać, ale czasem prawda jest bardziej skomplikowana niż kłamstwo.

Minął miesiąc. Mój mąż zauważył, że stałam się spokojniejsza. „Coś z tobą jest inaczej” – powiedział pewnego wieczoru. „Może po prostu lepiej śpię” – odpowiedziałam. Nie chodziło o sen. Chodziło o to, że znalazłam małą przestrzeń tylko dla siebie. Kilka minut dziennie, kiedy nie byłam pielęgniarką, nie byłam matką, nie byłam żoną. Byłam tylko sobą i tą głupią, przyjemną grą, która nie wymagała ode mnie absolutnie niczego poza kliknięciem.

Czy bałam się, że wciągnę się w hazard? Szczerze – nie. Jestem zbyt świadoma tego, co robię. Zbyt mocno trzymam się zasad. Żadnych wpłat własnych. Żadnego gonienia za przegraną. Żadnego grania, kiedy jestem smutna albo zmęczona. Tylko wtedy, kiedy mam dobry dzień i chcę go sobie umilić. I tylko na bonusach.

Dziś vavada bonus online to dla mnie synonim małej przyjemności. Takiej jak kostka czekolady do herbaty – nie zmienia życia, ale poprawia wieczór. I wiecie co? W moim zawodzie, gdzie codziennie oglądam śmierć i cierpienie, takie małe przyjemności są na wagę złota. Nie dlatego, że uciekam od rzeczywistości. Dlatego, że ta rzeczywistość jest ciężka i czasem potrzebuję od niej przerwy. Nawet jeśli ta przerwa to tylko głupi automat z owocami i bonus, który pojawił się znikąd.

Moja mama zawsze mówiła: „Ciesz się małymi rzeczami”. Wtedy myślałam, że chodzi o zachód słońca albo o uśmiech dziecka. Dziś wiem, że chodzi też o wygraną w kasynie, która pozwala kupić nowe buty i iść lżej przez życie. Nie wstydzę się tego. Nie polecam nikomu na oślep. Ale jeśli ktoś zapyta, czy warto spróbować – odpowiadam: tak, jeśli umiesz przestać. Ja umiem. I ta umiejętność jest warta więcej niż wszystkie bonusy świata.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping